Duben 2011

Kahau nosatý

19. dubna 2011 v 15:43 | Xanadu |  Primáti

Kahau nosatý

Kahau nosatý získal jméno díky obrovskému
rosolovitému nosu, kterým se vyznačují samci
tohoto druhu opic. Soudí se, že velký nos
pomáhá samcům přilákat zájem samic. Kahau
nosatý žije ve vlhkých mangrovových pralesích
Bornea, kde se brodí vodou na zadních nohou.
To je velice neobvyklé, neboť většina opic
se pohybuje po všech čtyřech končetinách.